Praktisk informasjon til deg som skal på rideleir


Pris og depositum:

Vi gjør oppmerksom på at prisene for 2016 ikke er fast satt men at de vil bli sirka det samme som i gjord med små endringer. 

En uke på rideleir koster nå hos oss:

Uke 26, 27 og 28: kr 5600,-

Uke 29, 30 og 31: kr 5200,-

Uke 32 og 33: kr 5600,-

Når vi mottar din påmelding, sender vi ut en giro med depositums-beløp på kr 2.900,- (for ukene 26,27,28,31,32,33) og kr 2800,- for ukene 29 og 30. Så snart dette beløpet er betalt har du fått brekreftet plass. Er ikke depositumsbeløpet betalt innen forfall mister du plassen automatisk. Det resterende beløpet på kr 2.935,-  (for ukene 26,27,28,31,32,33) og kr 2835,- for ukene 29 og 30. (inkl. faktura gebyr)forfaller til betaling 6 uker før kursstart.

Avbestilling: Avbestilling 6 uker før rideleirstart kr 500,- i gebyr, 4 uker før 50% av totalsummen, Avbestilling 30 dager før må du betale hele summen. 

Påmelding
Det er enkelt å melde seg på rideleir, og det lønner seg å gjøre det i god tid før det fyller seg opp. For å melde deg på rideleir kan du enten ringe, sende epost eller fylle ut skjemaet nedenfor. Når du fyller ut skjemaet tar vi kontakt med deg for å bekrefte bestillingen.

Tlf. 954 67 000
post@lefdals-rideskole.no

OBS OBS!! Vi opplever problemer med påmeldingsskjemaet til rideleir. For påmelding må dere sende mail til oss på post@lefdals-rideskole.no Mailen må inneholde følgende:

Navn på deltaker, adresse, alder, ønsket uke, evt. hesteønske for leiren og om man evt. ønsker å dele rom med noen. 

OBS!! VI HAR PROBLEMER MED DETTE SKJEMAET OG DERE MÅ DERFOR SENDE OSS MAIL VED INTERESSE. mail: post@lefdals-rideskole.no

Lommepenger
Det er muligheter for å få kjøpt is, brus og godterier i vår kiosk, samt enkelt hesteutstyr som pisker, hestegodt osv.

Dette må du ha med!
Sengene har rene strechlakener på, så du må ha med pute, dyne eller sovepose. Ta med badetøy, regntøy, vanlig tøy samt rideklær/utstyr. Har du ikke eget rideutstyr, kan du låne godkjent sikkerhetshjelm hos oss, vi har også endel sikkerhetsvester til utlån. Når det gjelder skotøy å ri med er det viktig å ha en sko med liten hæl, ikke joggesko. 

Fremmøte og avsluttning.
Fremmøte søndag kl. 18.00. Rideleiren avsluttes midt på dagen på fredagen.

Bilder og film tatt på rideskolen: Det blir tatt bilder fortløpende hos oss som blir lagt ut på hjemmesiden og på vår facebookside. Bildene kan også bli brukt til reklame og annonser. Derfor ønsker vi beskjed dersom du ikke vil bli tatt bilde av. Vennligst gi beskjed til oss på første rideleirdag. Vi navngir sjelden personer og hvis vi gjør det er det bare ved fornavn.

Hvordan ser en uke på rideleir hos oss ut?

For å få sommerens rideleirer like vellykket gjennomført som tidligere er vi godt i gang med planleggingen. Vi legger ut en oversikt over hvordan en rideleir på Lefdals Rideskole kan se ut. Stedets ridelærere bruker oversikter nedenfor som en mal, men det er en selvfølge for oss med individuell tilrettelegging og oppfølgning.
Alle våre skolehester er godt utdannet og mestrer alle nivå. Ønsker du å utvikle din egen hest kan du selvfølgelig ta den med på en ukes opphold hos oss.
Vi stiller stort krav til sikkerhet og utenom normale forhåndsregler krever vi at alle rir med godkjent ridehjelm (kan lånes på Lefdals) og sko med lav hel. Vi har et begrenset utvalg av sikkerhetsvester til utlån. For riktig tilnærmelse av størrelse anbefaler vi kjøp av eget utstyr.

Timeplan for uken finner du HER


Prisen på et ukesopphold hos oss er inkl. alt. Prisene på leirene våre gått opp litt i år, og grunnen til det er at vi må betale moms på kost og losji, og for å dekke dette må vi øke prisene noe.

Beskrivelse av nivå på rideleir:

Nybegynner:

Ordet vi legger vekt på under dette nivået er; grunnleggende. Kurset vil ha fokus på grunnleggende kunnskaper i ridningen og passer for de som har ridd lite eller er helt ferske. I løpet av uken er det ønskelig at rytterne skal lære seg å mestre skritt, trav og galopp med vekt på at de skal ha kontroll på hest og tempo. Vi jobber mot et mål om at alle skal greie å gjennomføre en enkel sprangbane på fredagens avsluttende øvelse.

Her er noen grunnleggende øvelser vi ønsker at rytterne skal lære i løpet av en uke på rideleir:

 • Lettridning i trav
 • Mestre de tre gangarter
 • Galoppere en og en (evt. Med leier)        
 • Kunne ridebanens veier: diagonal, midtlinje, volter osv.        
 • Hoppe enkel bane (evt. Med leier)        

Husk: Elevene bes om å si ifra til ridelærer med en gang noe blir uklart. Dette gjelder undervisning, nivå og hest. Vi prøver etter beste evne å gjøre rideleiren til sommerens høydepunkt.

Lett Øvet:

Her legger vi vekt på ordet videreutvikling. Elevene vil øke kunnskaper og utførelse i ridningen med vekt på nøyaktighet, forskjellig tempo og mer selvstendig ridning. Vi ønsker at ryttere på dette kurset skal lære seg å trave og galoppere samtidig uavhengig av hjelp fra andre. Dette nivået vil øke trygghet og mestring av hest og gangarter. Vi jobber mot en mestring av en litt krevende bane der det er fokus på flere hinder og holde hest i gang på egenhånd.

Her er noen øvelser som er med i videreutviklingen vi ønsker at elevene klarer å mestre i løpet av uken:

 • Sitte på riktig diagonal
 • Nøyaktige rideveier
 • Mer selvstendig ridning
 • Øke og minske tempo i en og samme gangart       
 • Riktig og feil galopp
 • Fordelsvending
 • Hoppe relaterte avstander (flere hinder på en linje/ridevei)

Husk: Elevene bes om å si ifra til ridelærer med en gang noe blir uklart. Dette gjelder undervisning, nivå og hest. Vi prøver etter beste evne å gjøre rideleiren til sommerens høydepunkt

Øvet:

Ordet som beskriver dette nivået er; Forståelse. Her vil rytteren lære ridningens hvordan, hva og hvorfor. Her blir det fokus på med teori basert ridning, hvor vi vil lære rytterne hva øvelser og ridningen er godt for og hvorfor vi legger vekt på forskjellige øvelser osv. På dette nivået er hest og rytter på samme lag og klar for å lære øvelser som krever teoretisk forståelse. Vi jobber mot at rytter og hest kommer i balanse og har vekt på ‘riktig’ ridning med tanke på hvordan hesten trives best å jobbe. Vi håper at rytterne vil mestre en litt mer krevende bane med fokus på nøyaktighet, flyt og balanse.

Noen øvelser vi begir oss ut på i dette nivået og som vi ønsker at ryttere skal mestre etter en rideleir:

 • Vite forskjell på feil galopp og kontra galopp
 • Stilling og bøying av hest
 • Ri overganger og øvelser med vekt på aktivitet i hest
 • Sjenkelvikning i trav
 • Ri med vekt på alle hjelpere
 • Kunne hoppe kombinasjoner

Husk: Elevene bes om å si ifra til ridelærer med en gang noe blir uklart. Dette gjelder undervisning, nivå og hest. Vi prøver etter beste evne å gjøre rideleiren til sommerens høydepunkt

Erfaren:

Her er ordet som vi legger mest vekt på; kompetanse. Her vil ryttere spisse sin kompetanse innenfor både sprang og dressur. Vi legger vekt på korrekt og balansert ridning og mer krevende øvelser i begge grener. Vi ønsker at elevene skal lære å ri diverse øvelser og en vanskeligere sprangbane i løpet av uken hos oss. Den teoretiske forståelsen i ridningen er allerede på plass, og rytteren er klar for å utfordre seg selv og hesten.

Øvelser vi ønsker at elevene skal begi seg ut på i løpet av en uke på rideleir:

 • Sjenkelvikninger i trav og galopp
 • Tydelige tempo vekslinger evt. Økninger med fokus på forlenging av steg       
 • Mestre fordelsvendinger og bakdelsvendinger
 • Kunne hoppe diverse kombinasjoner, relaterte avstander og vanskelige rideveier
 • Begi seg ut på travers og versader.

Ingen som skal hoppe høyere en 80 cm på rideleir på grunn av sikkerhetsmessige årsaker og vi vil derfor kompensere med evt. vanskeligere øvelser i sprang.        

Vi bemerker at sikkerhetsvest og ridestøvler/ridesko og chaps er påbudt under all trening i terrenget i tillegg til normalt sikkerhetsutstyr.
Vi gleder oss til å se dere alle sammen til sommeren!

For deg som er glad i hester! - For deg som vil lære å ri! - For deg som kan ri, og vil lære mer! - For deg som vil oppleve en annerledes uke!

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til oss!

Tilbake til forrige side