Rideleir - La drømmen bli til virkelighet

Sommeren 2017 arrangeres det dessverre ikke overnattingsleir hos oss. 

 

 

Velkommen til rideleir på Lefdals rideskole!

Sommer, sol, hest og moro! Hver uke i hele sommerferien er det rideleir på Lefdals Rideskole, denne sommeren venter vi rundt 600 barn og ungdom som skal bruke en uke på hest og spennende aktiviteter. Kanskje du er en av dem?

Hvem kommer hit på leir?

 

Vi har gjester i alle aldre her på rideleir, men den største gruppen er barn og ungdom mellom 10 og 16 år. Vi har satt en aldersgrense på åtte år, men yngre barn er velkommen hit sammen med voksne. Vi tar gjerne imot familier på rideleir. For barn som kommer hit alene vil det alltid være voksent personell tilgjengelig.

Gjestene våre bor på to-, fire- og seksmannsrom. Man kan gjerne komme med ønsker om hvem man vil bo sammen med ved påmelding. Vi prøver å etterkomme disse ønskene så langt det lar seg gjøre.

Det blir servert tre måltider hver dag i restauranten som ligger i tilknytning til ridehallene. Her får du alt fra kjøttkaker til grillmat og taco.

Våre fasiliteter

Lefdals Rideskole er et topp moderne ridesenter med to ridehaller, utebaner, galoppbane og feltrittsbane. For å nevne noe. I tilknytning til ridehallene er det en restaurant med vinduer ut mot begge ridehallene, resepsjon, dusj- og toalettanlegg og kontorer. Vi har også 42 stallplasser i tilknytning til den nyeste av de to hallene, i tillegg til utebokser.

En hest for enhver smak

Fordelen med å være en stor rideskole, er at vi har både hester og ponnier for enhver smak. På ankomstdagen får gjestene våre komme med ønsker om hvilken type hest eller ponni de foretrekker å ri, og vi har en liten prøveridning slik at vi på best mulig måte kan finne en hest som passer. Man får utdelt en hest som man skal ri hele uken, men finner man ut at man ikke passer sammen er det mulig å bytte. Det er viktig for oss at alle blir fornøyd med hesten de rir.

Vi har alt fra shetlandsponnier, nordlandshester, fjordinger og sportsponnier til store hester som tidligere har gått konkurranser i sprang, dressur og feltritt.

Må du kunne ri fra før?

 

Vi har ikke noe krav om at du har ridd fra før. Om du ikke kan ri, er dette en ypperlig måte å lære det på. Du vil få en innføring i alt fra stell av hest og sikkerhet til ridning og håndtering av hest. Alle gjestene blir delt inn i grupper etter nivå, derfor er det viktig at du oppgir hvor mye du har ridd ved påmelding.

For dem som allerede er drevne ryttere er dette en fin måte å utvikle seg videre på. Flere av våre hester har tidligere gått konkurranser i flere grener på høyt nivå, og har mye å lære bort til sine ryttere. Våre dyktige instruktører sørger for at du får mest mulig ut av rideleiren.

Hva gjør vi på rideleir?

 

Hesten står selvfølgelig i fokus hele uka, dagene er stappfulle av aktiviteter. Vi rir to ganger om dagen, videre er det forskjellige aktiviteter både mellom rideøktene når hestene har pause og på kvelden. Da har vi alt fra rebusløp og dressurklinikk til galoppløp og skumparty. Det blir neppe tid til å kjede seg!

Alle rideleirene starter på søndag og avsluttes på fredag. På ankomstdagen får gjestene informasjon om hva som skal skje i uken som kommer og en omvisning. Videre har vi en kort prøveridning før vi griller og blir bedre kjent med hverandre. Mandag til torsdag er det aktiviteter som beskrevet over, før vi avslutter med stevne på fredag. Da er selvfølgelig foreldre velkommen til å se på.

Feltrittsleir

Vi fortsetter som tidligere år med egne uker hvor vi har fokus på feltritt. Dette har vært veldig populært, så vi har satt av uke 29, 30 og 31 til dette formålet. Det er kun 20 plasser på hver feltrittsuke, i tillegg vil det være vanlig rideleir disse ukene. Derfor er det viktig at du melder deg på riktig leir i påmeldingsskjemaet. Det er samme pris for begge type leirer.

For å ri feltritt må du av sikkerhetsmessige årsaker være en erfaren rytter, som minimum har hoppet 80 centimeter bane og kan ri dressurøvelser til Lett B.

Priser for  :

 

Det koster nå 5800 kroner for uke 25 og 26 samt 32 og 33.

For uke 27,28,29,31 og 31 koster det 5400.- med alt inkludert. Du får en egen hest for uken, instruksjon, mat og overnatting.

Dersom du ønsker å ha med egen hest koster dette 300 kroner ekstra for ponni og 400 kroner for hest. Prisen inkluderer flis og høy, kraftfôr tar du med selv. Dette betales direkte til oss ved ankoms

 

 


Synes du en uke er litt lenge?

Da har du mulighet til å være med på dagrideleir. Dette er et tilbud vi har gjennom hele sommeren fra tirsdag til torsdag. Da kommer man klokken 09.00 om morgenen, får to rideøkter, lunsj og du kan delta på dagaktivitetene sammen med de andre som er på rideleir.

Du kan velge om du vil være med en eller flere dager. De som er med på dagleir alle dagene i en uke får også anledning til å være med på stevne på fredagen. Dagleir koster 900 kroner per dag.

Hvor finner du oss?

Lefdals Rideskole ligger i landlige omgivelser mellom Tønsberg og Horten, rundt ti minutters kjøring fra begge byer. Det tar om lag en time å kjøre hit fra Oslo. Dersom gjester kommer hit med buss eller tog har vi mulighet til å hente og bringe til stasjonen.

Fortsatt litt i tvil?

Da burde du ta en titt på denne filmen: