Rideleir 2015 - La drømmen bli til virkelighet

 

 

 Vil du se hvordan vi har det hos oss på leir? Da kan du bla i vårt bildegalleri :-) , eller se filmen under ;-)Hvert år kommer det rundt 600 barn og unge som bor hos oss gjennom 8 uker sommerferie på rideleir stappfull med ridning, sosialt samvær og aktiviteter. Rideleiren, som går for å være Norges beste, er hos Lefdals Rideskole som ligger i landlige omgivelser midt mellom Tønsberg og Horten, ca 10 minutters kjøring fra begge byer. Vi ligger også bare ca 1 times kjøretur fra Oslo.

Vi har stallplasser inne, restaurant oppe i 2 etg med innsyn til begge våre ridehaller. 

Les mer, og se film fra rideleir hos oss her

En uke på rideleir koster nå hos oss:

Uke 26,27 og 28: kr 5600,-

Uke 29, 30 og 31: kr 5200,-

Uke 32 og 33: kr 5600,-

2014 rideskolebrosjyre kan du se her:

For og baksiden

Innsiden

Feltritt
Flere somre på rad har vi arrangert egne uker med fokus på feltritt. Det har vært veldig populært, og vi har for sommeren 2015 satt av uke 29, 30 og 31 til feltritt. Det vil også være vanlig rideleir disse ukene, så det er viktig at dere gir beskjed om dere skal delta på vanlig eller på feltrittsleir. Det er bare max 30 plasser på hver feltrittsuke, resten må være på vanlig rideleir.
For å ri feltritt må du være en erfaren rytter som minimum har hoppet 80 cm bane og kan ri dressurøvelser til Lett B.

Voksne på rideleir
Vi synes det er ekstra gøy når vi får påmeldinger fra voksne som vil være her sammen med barna sine, så vi oppfordrer alle voknse som ønsker å komme å ta turen hit sammen med barna.

Se video fra rideleir på Lefdals Rideskole:

 

Dagrideleir                                                                                                                                                   Om du ikke har lyst til å sove hos oss, eller ikke har anledning til å være med alle dagene, kan du melde deg på dagrideleir en eller flere av dagene. Dagrideleir har vi fra Mandag - Torsdag fra klokka 09.00 om morgenen til klokka 18.00 om ettermiddagene. Dette koster kr. 750,- pr dag og er inkludert 2 rideøkter om dagen og lunsj. Du deltar på våre dagaktiviteter sammen men de andre leirbarna. Dette er foreksempel rebusløp, ponnigalopp eller leker som er arrangert av oss.

Å ha med egne hest på rideleir:

Det går fint å ta med seg hesten eller ponnien din når du skal til oss på rideleir. Dette koster 300 kr ekstra i uken for ponni og kr 400 for hest. Dette er inkludert høy og flis. Kraftfor må du ta med selv. Du må betale dette direkte når du kommer til oss. Velkommen

Med Hesteønsker på rideleir:

Når man leser om hestene for å bestemme seg for hvem man ønsker seg på rideleir og weekendkurs er det viktig å tenke på at alle hester passer ikke til alle, selv om det står at hesten passer til samme nivå som du ligger på, er det ikke alltid rytter og hest klaffer. Det er lurt å tenke over om man liker en hest/ponni som er treg, rask, høy, rampete, snill osv. Ikke minst hvilken gren som er viktigst for deg, og deretter om hesten du ønsker er fin i den samme grenen.

Noe man kan spørre seg selv er; Liker jeg late hester? Har jeg hoppet mye før, eller trenger jeg en hest/ponni som kan lære meg på en morsom og trygg måte? Er jeg tøff og erfaren nok til å prøve meg på feltrittsbanen? Liker jeg best en hest som humper litt når man sitter nede eller vil jeg helst ha en sofa å ri på? Er det på tide å prøve en type hest jeg aldri ha prøvd før?

Når det s (endelig) er på tide å komme med ønsker til rideleir eller weekendkurs, er det ofte lurt å ha flere hesteønsker, jo flere jo bedre! Dersom hesten du ønsker deg er gitt til andre vil vi matche ønsket ditt med en som har like egenskaper, og kanskje den til og med er en bedre match for deg enn ditt opprinnelige ønske?

Hester er flokkdyr, og en hest som er alene kan vise andre egenskaper enn man vanligvis er vant til på en ridetime med andre ekvipasjer. I tillegg er det ikke alle rideskolens hester som trives med hverandre, og dersom man ikke passer på at man til en hver tid har forsvarlig avstand til andre hester kan det fort oppstå situasjoner som kan virke skremmende, og det er viktig å vite at dette ikke er en vedvarende personlighet hos hesten. Den er ikke alltid sur selv om den legger på ørene til en hest på samme ridegruppe som deg selv! Hester er også flykt dyr, og vil alltid flykte dersom den er redd for sitt liv, det betyr ikke at hesten din ikke liker deg som rytter! Men ridelærerne våre har forhåndsregler for å unngå situasjoner som kan virke skremmende. Vi vil alltid tilrettelegge så godt som mulig for at en hver rytter skal like hesten/ponnien sin og føle seg tygg. Det skal også sies at det er flere av hestene og ponniene som ikke liker å bli forstyrret når de får mat, derfor blir stallen stengt i matpausene.

Et godt tips; Gi hesten du blir utdelt en sjanse til å vise deg hvem den virkelig er, og ofte vil du bli positivt overrasket;) Vi vil aldri dele ut hester vi mener ikke passer til et spesielt nivå eller en spesiell rytter, og dersom en hest ikke fungerer i rideskolen vil det umiddelbart bli satt til andre oppgaver eller få et nytt hjem.

Alle ryttere kommer en gang i livet til å falle av, men så sies det at dersom man skal bli en god rytter, må man dette av 99 ganger! Så alle om skal på leir hos oss, pass på at det er mykt der du velger å ramle av, og dersom du bestemmer deg for å ta et bad i vanngraven vår, pass på at du har et par ekstra sko å ri i ;)